Eerste samenwerking po en vo is officieel

‘Met de opening van het eerst Technolab in het Gooi is de eerste officiële samenwerking tussen po en vo een feit.’ Deze woorden gebruikte Eric van ’t Zelfde, directeur van College de Brink, op 27 oktober 2021 tijdens de opening van het eerste Technolab in het Gooi. In het Technolab komen zowel leerlingen van de basisschool als middelbare school in aanraking met techniek. Achterliggend idee is het imagoprobleem van werken in de techniek te tackelen.

College de Brink is niet de enige vmbo-school die een Technolab krijgt. Tijdens het officiële moment lieten de directeuren Gerdine Jongeneel van Hilfertsheem College, Teun Stigter van Yuverta, Ineke Bruinsma van Groot Goylant en Eric van ’t Zelfde van College de Brink elk een kleurrijk confettikanon afgaan dat van luid applaus van de genodigden werd voorzien.

Lancering vernieuwde site

Projectleider Raymond Kok van STO maakte van de gelegenheid gebruik om ook de compleet vernieuwde site van Maak het met Techniek met introductievideo te lanceren. Op maakhetmettechniek.nl worden naast leerlingen van groep 7 en 8 in het Gooi ook de betreffende leerkrachten bediend met informatie en opdrachten op het gebied van techniek en technologie. Partners, waaronder bedrijven in het Gooi, worden op de hoogte gehouden via nieuwsberichten, potentiële partners kunnen zich hier aanmelden.

Techniekambassadeurs stellen zich voor

Opvallend aan de ontvangst van het evenement was het enthousiaste onthaal van de Maak het met Techniek-ambassadeurs. Direct bij binnenkomst werden badge opgespeld en drankje aangeboden.
De 9 afgevaardigden kregen tijdens het programma de gelegenheid hun presentatietechnieken te tonen waarmee zij kinderen enthousiast maken voor techniek. ‘Wij spreken de taal van de kinderen. Bovendien praten volwassenen te lang’, zij er een, waar toehoorders hoorbaar om grinnikten.

Rondgang door Technolab

Ten slotte was er tijd om rond te kijken in het Technolab. De praktisch en modern ingerichte ruimte is op allerlei manieren te gebruiken. Er is een green screen om opnames mee te maken waarbij een achtergrond naar keuze kan worden gebruikt of waar je iemand als hologram in kunt plaatsen. Op de diverse tafels staan 3D-printers, drones en robotjes met lesmateriaal opgesteld. Hier kunnen leerlingen werken met de nieuwste apparatuur die ze ook in bedrijven gebruiken. En zelfs met vooruitstrevende technologie zoals de hololens; een slimme computerbril die augmented en virtual reality combineert. Het Technolab, waar tot aan de kerstvakantie wordt proefgedraaid, is een feest om te bezoeken!

Eerste samenwerking po en vo is officieel - Maak Het Met Techniek