De Zevensprong uit Eemnes wint regiofinale First LEGO League

Het team De Spikeys van basisschool de Zevensprong uit Eemnes heeft op zaterdag 18 februari jl. de regiofinale van de First LEGO League in Gooi- en Vechtstreek gewonnen. Het verkreeg hiermee een ticket voor de landelijke finale op 18 maart waar ze, van alle 42 teams, de 3e prijs ontvingen voor hun innovatieproject.

De regiofinale First LEGO League, die plaatsvond bij de Gebouwde Omgeving in Bussum, is dit seizoen onderdeel van het programma Sterk Techniekonderwijs het Gooi “Maak het met Techniek”. Door deel te nemen aan de First LEGO League gaan scholen een indrukwekkende uitdaging aan op het gebied van automatiseren, techniek en projectmatig werken. De deelnemende teams ontvingen in september 2022 hun missieset en projectopdracht om naar deze regiofinale toe te werken.

Punten scoren met LEGO-robots

Veertien teams uit het basis- en voortgezet onderwijs namen deel aan de wedstrijd. Op de regiofinaledag gingen jongeren van 9 tot 15 jaar met hun LEGO-robot de uitdaging aan om punten te scoren bij de missies op de wedstrijdtafel.

Beoordeling innovatieproject

Ook werden de teams beoordeeld op hun innovatieproject dat ze aan een vakjury presenteerden. Er werd gekeken naar de samenwerking als team en de wijze waarop de robot was gebouwd en geprogrammeerd. De juryleden kwamen uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Enthousiasme en passie

De regiofinale van de First LEGO League vond voor de zesde keer in Gooi- en Vechtstreek plaats. Het was een geweldig spektakel. Het enthousiasme en de passie spatten er bij zowel de deelnemers als het – in grote getale aanwezige – publiek van af!

Het team won tijdens de landelijke finale de derde prijs voor hun innovatieproject.
De Zevensprong uit Eemnes wint regiofinale First LEGO League - Maak Het Met Techniek