College de Brink wint challenge Sunny Bike Storage

Milan, Rade en Ties van College de Brink hebben de challenge Sunny Bike Storage gewonnen tijdens de finale op 14 december 2023. Bijna 300 mavo-leerlingen uit de Gooi- en Vechtstreek namen deel aan deze wedstrijd door een duurzame fietsenstalling voor hun eigen school te ontwerpen.

Opdrachtgever Solar Partners uit Naarden daagde de jongeren uit om een fietsenstalling met zonnepanelen te ontwerpen waarbij ze oplossingen moesten bedenken voor slim gebruik van de opgewekte energie. Ook liet Solar hen nadenken over een bestemming voor het energieoverschot en wat ze konden doen bij een tekort in de winterperiode.

Overtuigende presentaties

De afgelopen maanden hebben de jongeren hard gewerkt aan hun ontwerpen en oplossingen. Dat was goed te zien aan de resultaten! Tijdens de finale presenteerden de finalisten op overtuigende wijze hun ontwerpen aan een vakjury. Na rijp beraad heeft een team van gastheer College de Brink de challenge van 2023 gewonnen. Ook gingen zij er vandoor met de publieksprijs, waarbij zoveel mogelijk likes moesten worden verzameld voor hun ontwerp op de website van de Ontdekhal.

Verraste vakjury

Het team, bestaande uit Milan, Rade en Ties, had zich goed verdiept in de techniek van de zonnepanelen. Ze hadden speciale oplaadkluisjes bedacht met een verdienmodel. Voor hun ontwerp maakten ze gebruik van een hololens, waarvan de vakjury erg onder de indruk was. Solar Partners gaf zelfs aan dat ze vanaf nu ook gebruik gaan maken van de hololens tijdens de ontwerpfase van hun zonnepanelenprojecten. Hoe gaaf is dat!

College de Brink wint challenge Sunny Bike Storage - Maak Het Met Techniek