College de Brink ontwikkelt nieuwe technische vakroute

Sterk Techniekonderwijs het Gooi wil het techniekonderwijs op de vmbo-scholen in de regio innoveren. College de Brink in Laren neemt het voortouw door een sterk inhoudelijk techniekprogramma te ontwikkelen voor het Nederlandse vmbo-onderwijs.

Eric van ‘t Zelfde, directeur van de school: ‘Mag je kind naar het vmbo? Wees blij en trots, want dit is een prachtige ontwikkeling voor Techniek Nederland! Wij hebben de ambitie om die technische opleiding te maken waar Nederland om schreeuwt. Onder de werktitel Duurzaam Techniek Onderwijs (DTO) wordt deze vakroute het antwoord op het immense tekort aan goed geschoolde technische vakmensen in Nederland. We maken van onze leerlingen de vakspecialisten van de toekomst, met de allerbeste carrièreperspectieven, geschoold in de nieuwste technieken. Geloof mij, als je een vakspecialist wilt worden, volg je deze vmbo-vakroute bij College de Brink!’

Werkvelden met personeelstekort

De nieuwe prestigieuze opleiding legt de focus op werkvelden waar een schrijnend tekort is aan goed geschoold personeel. Denk hierbij aan renovatie en transformatie van bestaande woningen, duurzaamheid, energietransitie, levensloopbestendig wonen, klimaatbestendig wonen, beveiliging en comfort-domotica, smart living, o.a. tiny houses, studio’s, smart building en circulair bouwen. Deze werkvelden worden vertaald naar vier doorstroomprofielen:

●            Renovatie en transformatie van woningen; bouwkundig
●            Installatietechnische renovatie en transformatie van woningen
●            Energie, warmte en elektra
●            Data, veiligheid en comfort

Samenwerking

Bij de ontwikkeling van de doorstroomprofielen wordt nauw samengewerkt met het MBO College Hilversum en het bedrijfsleven middels de gebouwde omgeving van Bouwmensen en Installatiemensen in Bussum, waardoor een goede doorstroom en aansluiting op de technische vervolgopleidingen is gegarandeerd. 

Nieuw techniekonderwijs

Om de kabinetsambities waar te maken, is een radicaal andere inrichting van het techniekonderwijs in Nederland nodig. Het Ministerie van Onderwijs heeft College de Brink samen met nog zes andere vmbo-scholen in Nederland het groene licht gegeven om een nieuwe technische vakroute te realiseren.

College de Brink ontwikkelt nieuwe technische vakroute - Maak Het Met Techniek