Challenge Bruisend Hart

Mavo-leerlingen in het Gooi gaan met de challenge Bruisend Hart aan de slag met een levensecht vraagstuk voor de Gemeente Hilversum en maken kennis met technische beroepen die hierbij komen kijken.

In Hilversum, pal naast het station aan de oostkant, wordt een deel van de wijk vernieuwd. Het moet een prettige plek voor Oost worden. Dat betekent meer groen, meer ontmoeting, meer veiligheid, minder water en minder hitte. De gemeente Hilversum vraagt mavo-leerlingen om hulp. Want hoe wordt dit ook een prettige plek voor jongeren? De challenge is: Ontwerp een groen ontmoetingsplein dat niet te heet is en waar je voeten droog blijven.

De leerlingen kunnen hun oplossingen uiterlijk 5 december 2022 inzenden via de website van de Ontdekhal. Docenten organiseren een schoolfinale. De winnaar van deze finale komt naar de Grand Finale op 15 december in het gemeentehuis van Hilversum waar een vakjury, onder voorzitterschap van wethouder Karin Walters, de presentaties beoordeelt. Voor iedere deelnemende school is een prijs te winnen, daarnaast wordt een publieksprijs uitgereikt aan de groep die de meeste likes via de website heeft gekregen.

De opdracht met achtergrondinformatie, een introductiefilm, een stappenplan voor de leerlingen en een handleiding voor de docent staan op de website van de Ontdekhal. Challenge Bruisend Hart is onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi en mede mogelijk gemaakt door Maak het met Techniek en door cofinanciering van Wij-Techniek.

Situatie nu.
Situatie toekomst.
Een voornbeelduitwerking.
Challenge Bruisend Hart - Maak Het Met Techniek