Maak met je klas de Techniek Ontdekkingsreis

Nu PET het Gooi verplaatst is naar 7 t/m 9 februari 2022 willen we de leerlingen van de basisscholen de komende maanden alvast op “ontdekkingsreis” laten gaan. De Techniek Ontdekkingsreis is interessant, leuk om te doen en sluit naadloos aan bij het PET-evenement.

De kennismaking met de 7 Werelden van Techniek krijgt met de Ontdekkingsreis verdieping doordat leerlingen een bedrijf of organisatie bezoeken. Een bijzondere ervaring die het voor leerlingen heel concreet maakt hoe techniek is terug te vinden in hun eigen leefomgeving. Op de site lees je hoe de Ontdekkingsreis werkt en hoe je het kunt organiseren voor jouw klas. Met onderaan de pagina allemaal handige hulpmiddelen.

Filmpjes Ontdekkingsreis Noord-Holland

Twee leerlingen van groep 8 gingen op ontdekkingsreis en bezochten in Noord-Holland alle 7 Werelden van Techniek. Bij elk filmpje hoort een infoblad met uitleg en een leuke challenge. Het tweede filmpje is een bezoek aan de mediawereld: die mag je als Gooise school natuurlijk niet missen!

TIP: Bekijk de filmpjes samen met jouw leerlingen als kennismaking met de 7 Werelden van Techniek. De filmpjes zijn ook goed te gebruiken als voorbereiding op jouw bezoek aan het PET-evenement of een bedrijfsbezoek als onderdeel van de eigen ontdekkingstocht.

Maak met je klas de Techniek Ontdekkingsreis - Maak Het Met Techniek