Basisschool Merlin wint landelijke finale Vakkanjers

De eerste prijs in de finale van de landelijke wedstrijd Vakkanjers ging donderdag naar Gabriël (11), Maurits (9) en Ties (10) van basisschool Merlin in Eemnes. Zij lieten maar liefst twaalfduizend andere deelnemers achter zich.

Chipproducent ASML en het Van Gogh Museum daagden scholieren uit om iets uit te vinden waarmee bij nieuwe doelgroepen interesse gewekt kan worden voor het Van Gogh Museum en het werk van Van Gogh.

Virtueel museum

Het winnende drietal kwam met het idee om een game te ontwikkelen voor kinderen van tien tot twaalf jaar op het spelletjesplatform Roblox. Op een ‘virtueel Van Gogh Museum’ loop je rond alsof je Van Gogh zelf bent om puzzelstukjes te verzamelen die samen een bekend meesterwerk vormen. Is de puzzel compleet, dan kom je in het schilderij terecht waar het spel verder gaat.

Frisse lucht

Het thema van Vakkanjers voor volgend jaar is frisse lucht: Bouw het meest ‘frisse’ klaslokaal van Nederland. Leerlingen kunnen helemaal out-of-the-box gaan met deze opdracht. Want wat is fris? Frisse kleuren, frisse geuren, luchtverfrisser, schone lucht… Wordt er veel gegaapt in de klas? Dat hoeft niet per se aan de les te liggen ;-), maar kan ook aan een tekort aan frisse lucht liggen. Om goed te functioneren heb je voldoende frisse lucht nodig. Ook voor je gezondheid en voor het remmen van verspreiding van ziektekiemen zoals het coronavirus is goede ventilatie van groot belang.

Meer informatie en aanmelden

Helpen jouw leerlingen mee om de luchtkwaliteit in hun omgeving te verbeteren? Lees hier meer over de opdrachten en het traject. Meld je school direct aan om verzekerd te zijn van een plek in de Vakkanjers challenge.

Basisschool Merlin wint landelijke finale Vakkanjers - Maak Het Met Techniek