Aan de slag tijdens open dagen vmbo’s in het Gooi

De vmbo’s in het Gooi openden in februari hun deuren voor nieuwe leerlingen. Op zaterdag 2 maart kunnen leerlingen groep 7/8 en hun ouders en verzorgers nog open dagen bezoeken van het Montessori Lyceum Gooise Meren en het Hilfertsheem College. Het Montessori Lyceum biedt vmbo-t aan, kom kennismaken!

De open dagen zijn voor leerlingen van groep 7/8 die samen met hun ouders of verzorgers op een ontspannen manier kennis willen maken met de scholen. Alle medewerkers en een aantal leerlingen zetten zich samen in om de bezoekers een goed beeld te geven van de school en het vmbo. Er kan bij de meeste vakken en lokalen een kijkje worden genomen. Ook kun je er alvast aan de slag.

Dansen bij het Hilfertsheem College

Bij Hilfertsheem College kun je iets te eten maken en opeten bij mens en gezondheid/catering en koken, zelf iets in elkaar zetten bij techniek of lekker los gaan bij dans en bewegen. Alle medewerkers en leerlingen staan klaar om de vragen – over ondersteuning tot het aanbod in de kantine – van de bezoekers te beantwoorden. Ervaar het zelf op zaterdag 2 maart a.s.!

Dieren aaien bij Yuverta Naarden

Zo’n 450 groep 7/8-leerlingen met hun ouders kwamen naar de open dag van Yuverta. Er waren veel enthousiaste gezichten te zien. In elk lokaal was weer iets anders te doen. Bezoekers hebben gekookt, bloemstukjes gemaakt, puzzels gedaan, dieren geaaid, met microscopen gewerkt en proefjes gedaan. De meesten kiezen voor Yuverta omdat leerlingen veel persoonlijke aandacht krijgen en er een goede sfeer is op school.

Techniekwerkstukjes bij College de Brink

Bij College de Brink kregen groep 7/8-leerlingen een vip-tour van een leerling of medewerker. Ouders en kinderen konden op die manier gemakkelijk vragen stellen tijdens een rondleiding. Er waren veel leuke reacties, zoals ‘goed georganiseerd’, ‘veel keuze uit vakrichtingen’ en ‘uitnodigende sfeer’. Er gingen zo’n 250 leerlingen met een zelfgemaakt techniekwerkstukje naar huis. Je kon een jas of rugtas winnen als je je idee en contactgegevens achterliet. Alles bij elkaar een succesvol event.

Lekker bezig op Groot Goylant

Ook de open dag op Groot Goylant is goed bezocht. De groep 7/8-leerlingen konden zelf ervaren dat je op het vmbo leert door te doen. Ze hebben onder meer badzout gemaakt, kleine diertjes onder de microscoop bekeken, een etui met een eigen design ontworpen, een quiz opgelost, gekookt, een bibberspiraal gemaakt en zich uitgeleefd in de gymzaal. Ook de activiteiten in het Technolab scoorden hoog bij de bezoekers. Ouders konden tijdens het rondkijken al hun vragen stellen. Het was een gezellige en actieve open dag.

Aan de slag tijdens open dagen vmbo’s in het Gooi - Maak Het Met Techniek