10 dope digi-lessen voor groep 7/8 en leerjaar 1/2

UpgradeNL en FutureNL ontwikkelden tien Make Tech Yours Digi-doener lessen voor groep 7 en 8 op de basisschool en klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs. De lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met tech bedrijven én de leerlingen zelf. Er zijn kant-en-klare lespakketten en do-it-yourself opdrachten beschikbaar.

Tijdens de lessen krijgen leerlingen een toffe introductie in de wereld van technologie en leren ze de kneepjes van het tech-vak. In de lessen gaan de leerlingen onder andere aan de slag met Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) in de zorg, bionica en leren van dieren, slimme besturingssystemen, robotica, microchips, verlichting en sensoren.

Kennismaken met echte professionals
De Make Tech Yours Digi-doener lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met tech bedrijven én met leerlingen zelf. Op deze manier sluiten de lessen aan bij de interesses en belevingswereld van tieners en bij de dagelijkse praktijk bij de bedrijven. In de lesopdrachten maken de leerlingen kennis met échte professionals die hun kennis delen en vertellen wat werken in de tech betekent.

Lessen voor jonge ontdekkers in de wereld van tech
De Make Tech Yours Digi-doener lessen zijn bedoeld om tieners te enthousiasmeren voor technologie waarbij mogelijk een vonk ontstaat om in de toekomst te gaan werken in tech. Voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs bieden ze aparte kant-en-klare lespakketten. Naast de lessen op school kunnen de leerlingen ook thuis aan de slag met do-it-yourself opdrachten.

Help mee en spread the word
Help mee om zoveel mogelijk scholen, docenten, leerlingen en ouders te enthousiasmeren. Het lesmateriaal en de DIY-opdrachten zijn voor iedereen beschikbaar op www.maketechyours.nl. Samen maken we kinderen enthousiast voor een toekomst in technologie!

10 dope digi-lessen voor groep 7/8 en leerjaar 1/2 - Maak Het Met Techniek